Skip to the content

De IT-infrastructuur heeft als doel medewerkers te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Dit gaat verder dan alleen het technisch inrichten van een omgeving met devices, servers en netwerkcomponenten. Een net zo belangrijk onderdeel van de IT-omgeving is het applicatielandschap en de wijze waarop organisaties informatie borgen en op een veilige manier delen.

Doelmatig inzetten van applicaties

Call2 is zeer ervaren in het analyseren, automatiseren en beheren van complete applicatielandschappen van 20 tot 2000 applicaties. Van kleine organisaties tot large corporates en overheden hebben wij diverse applicatietrajecten succesvol uitgevoerd. “Maken wij wel optimaal gebruik van de softwarelicenties?”, “Betalen we niet teveel?”,  “Gebruiken we alles waar we voor betalen?”, zijn vragen waarvan wij graag de antwoorden boven tafel krijgen.

Eén van onze specialiteiten is het uitvoeren van een complete applicatiemigratie naar een nieuw werkplekplatform. Denk hierbij aan een migratie naar Windows 10 of het migreren van uw applicaties naar een cloudwerkplek. Wij automatiseren de installatie en configuratie van uw applicaties door deze te “packagen”. Een applicatie die gepackaged is, wordt lokaal of virtueel beschikbaar gesteld op uw werkplek zonder dat daar nog handmatige installatie of configuratie voor nodig is. Call2 kan deze werkzaamheden vanuit een eigen packagestraat overnemen of opzetten. Het is ook mogelijk om onderdelen van het Applicatie Life Cycle proces bij Call2 te beleggen of onze medewerkers in te zetten om deze werkzaamheden op locatie uit te voeren.​

Inventarisatie

Call2 helpt bij het inzichtelijk maken van softwaregebruik en mogelijkheden om licenties te besparen door middel van inventarisatie en rationalisatie van uw applicatielandschap.

We scannen met laagdrempelige tooling uw devices en rapporteren welke applicaties er geïnstalleerd zijn. Daarnaast kan het gebruik van de applicaties worden gemeten. De scanresultaten worden in dit geval vergeleken met de applicaties in de huidige softwaredistributietooling. Daarnaast spreken wij graag met de gebruikers en applicatiebeheerders om de rapportages te vergelijken met de werkelijkheid.

Ook helpen wij graag bij het overbrengen van applicaties naar een cloudwerkplek, het gebruik van verouderde legacy software hoeft hier geen belemmering te vormen.

Opschonen

Het applicatielandschap halveren en zo kosten besparen? Het is mogelijk door meer inzicht. Veel verschillende versies van één product zijn niet altijd nodig en kunnen tot één of twee varianten gereduceerd worden. Ook analyseren we overlappende functionaliteit van verschillende pakketten. Onze aanpak is niet alleen technisch van aard door te scannen en lijsten te analyseren, maar voegt meer waarde toe door onze bottom-up aanpak waarbij wij gebruikers en applicatiebeheerders de ‘waarom’-vraag blijven stellen.

Minder applicaties op werkplekken betekent ook minder beheer, minder opslag, minder regressietesten, minder patchen en minder brandjes blussen. We kijken graag naar de besparingsmogelijkheden.

Packaging, virtualisatie en distributie

Packaging en virtualisatie van applicaties zijn technieken om de installatie van software op werkplekken mee te standaardiseren en automatiseren. Meerdere installaties kunnen zonder tussenkomst van een beheerder worden geïnstalleerd en geconfigureerd, altijd op exact dezelfde, foutloze wijze. Tijdens de hele levensduur van de applicatie kan Call2 het beheer makkelijker, sneller en eenvoudiger maken. We helpen graag met onderstaande applicatievraagstukken:

  • Nieuwe applicatie aankoop
  • Update of patch
  • Nieuwe versie
  • Uitfaseren end of life software
  • Verandering van operating system
  • Verandering van werkplek

Call2 biedt een overzichtelijk applicatieportaal. Hierin zijn alle applicaties te volgen, van aanvraag tot productie. Iedere stap, iedere opmerking, ieder moment.

We bekijken graag de mogelijkheden

Neem contact met ons op

Het optimaliseren van de IT-infrastructuur is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Call2 helpt meer dan 120 organisaties door heel Nederland bij het professionaliseren van de IT-omgeving. Met meer dan 400 ambitieuze en leergierige IT-professionals nemen wij al meer dan 20 jaar alle uitdagingen binnen het werkplekdomein aan, met een optimale gebruikersbeleving als resultaat. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik ga akkoord met het privacy statement

Detachering en managed services

Ontdek ook onze andere diensten